София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Остава ли в ареста мъжът, блъснал дете във Варна?

Апелативният съд гледа обжалването на мярката му за неотклонение

пропускане
5 годиниПравосъдие 2 Боряна Райчева

Апелативният съд във Варна решава остава ли в ареста румънецът, който блъсна и уби дете на паркинга в морската градина в града.
 
Мярката за неотклонение "задържане под стража", постановена от окръжния съд  се преразглежда от втората инстанция, след като обвиняемият я обжалва в законоустановения за това срок.
 
Припомняме, че  32-годишният румънски гражданин е обвинен, че е причинил по непредпазливост смъртта на дете, заради което го заплашва затвор от 2 до 6 години.
 
На предишното заседание Адриан Крецу се разплака и заяви в съдебната зала, че съжалява, като обясни, че не е разбрал как е станал инцидентът. 
 
В кръвта на мъжа не бяха открити следи от употреба на алкохол и наркотици. Магистратите обаче го остави в ареста заради тежкото престъпление, липсата на постоянен адрес в България и опасността да се укрие.