София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Остава ли в ареста мъжът, чиито кучета разкъсаха човек?

Съдът в Своге заседава по мярката за неотклонение

пропускане
5 годиниПравосъдие 4 Боряна Райчева

Остава ли в ареста собственикът на кучетата, които миналата седмица разкъсах а човек в  софийското село Владо Тричков? Отговорът на този въпрос ще дадат днес магистратите в съда в Своге, които заседават по мярката за неотклонение.
 
Припомняме, че собственикът на кучетата беше задържан за 72 часа и е с повдигнато обвинение за това, че не е полагал достатъчно грижи за питомците си. 
 
Тялото на разкъсания 39-годишен мъж беше намерено в четвъртък вечерта. Инцидентът се е случил същия ден рано сутринта. Предполага се, че жертвата се е разхождала около къщата, в която са били отглеждани 5-те кучета от порода "Кане корсо". 
 
Дворът никога не бил ограден с мрежа, за което на 41-годишния собственик са правени многократни предписания от институциите, след подавани жалби срещу него. Въпреки това той не ги е спазил. Съселяните на нападателя разказват, че  домашните му любимци и друг път са извършвали нападения, но не срещу хора.
 
Всички в село Владо Тричов са в шок от случилото се и се страхуват за живота и здравето си.