София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Осъдиха циганина, който уби 35-годишен мъж в Кюстендил, на 1 година

Присъдата е за старо престъпление

5 годиниПравосъдие 2 Боряна Райчева

19-годишният ром от известния клан Гольовците, който беше обвинен в убийството на 35-годишния Валери Дъбов в Кюстендил, получи една година затвор с обвинение за незаконно притежание на оръжие и хулиганство, постанови Районният съд в Кюстендил. Той е с мярка „задържане под стража”.
Алекс Анков пристигна в съда с усмивка на лице, очевидно неосъзнаващ сериозността на повдигнатите обвинения за убийство и опит за убийство, коментират юристи.
Присъдата за 1 година лишаване от свобода е за по-стар случай. През юни 2018 година в циганския квартал „Изток” Анков и още един млад мъж от квартала произвеждат изстрели. Пострадалите са с леки наранявания. Постигнато е споразумение с обвиняемите, които са се признали за виновни.
"Разследването по кървавото сбиване пред заведението в центъра на Кюстендил, станало преди малко повече от месец, напредва", каза наблюдаващият прокурор Ангел Байрактарски.