София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Освободиха Цветан Цветанов от всички постове в ГЕРБ

По време на заседанието беше променен и Уставът на партията.

пропускане
5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Делегатите на извънредното национално събрание на ГЕРб освободиха Цветан Цветанов от поста зам.-председател на партията и от поста член на Изпълнителната комисия на партията. Цветанов беше освободен въз основа на "искане от зам.-председателя на ПП ГЕРБ и член на ИК на ГЕРБ, с което заявява желанието си от 30.05.2019 г. да подаде оставка от всички постове, които заема в партията".

Според устава на партията, когато освобождаването е по молба на един от членовете на двата органа, решението има сила от датата на подаване на заявлението – в случая 30 май т.г.

С подкрепата на 1046 делегата Цветанов беше освободен от постовете в партията. Против гласуваха 10 души, а 11 се въздържаха.

Делегатите решиха да запазят числеността на Изпълнителната комисия в ГЕРБ, която се състои от 11 души. За нови членове на комисията бяха избрани Цвета Караянчева и Тодор Тодоров.

По време на заседанието беше променен и Уставът на партията.