София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

От „БНО“ оттеглят подкрепата си за Банева

Това беше втори опит на Банева да стигне до европарламента

пропускане
5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Гневно писмо е разпратил лидерът на партия "Българско национално обединение" Георги Георгиев - Готи, с което оттегля подкрепата си за издигнатата от него кандидатка за евродепутат и подсъдима за участие в организирана престъпна схема Евгения Банева.

В средата на април стана ясно, че гражданското сдружение БНО, което се прочу с издигането на Митьо Пищова и Радо Шишарката за президент и видепрезидент, е приела в листата си Евгения Банева, която вече беше с обвинение от прокуратурата. Това е втори опит на Банева да стигне до европарламента. През 2014 година тя се кандидатира като независим кандидат и получи малко над 6 000 гласа или 0,276%.

Днес, лидерът на Българско национално обединение Георги Георгиев, обяснява, че не е виждал бизнесдамата нито веднъж по време на цялата кампания и че целта на издигането й е да бъде извън ареста, за да подписва документи и да оперира с банкови сметки.