София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

От Федерацията на потребителите в България искат оставката на Нено Димов

Според председателя на организацията случващото се в Перник показва безхаберие

4 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

От Федерацията на потребителите в България искат оставката на министъра на околната среда и водите Нено Димов заради кризата с Перник, това стана ясно от изказване на председателя на формацията Емил Георгиев в предаването “Делници”.
 
Георгиев обясни, че случилото се в миньорския град показва пълното безхаберие на правителството. В същото време той предупреди, че криза с водата предстои и в Хасково, където и към момента наличната не е годна за пиене.
 
Големият проблем с водата там, според Георгиев не е свързан само с урана, а и с наличието на други радиоактивни елементи. Поради тази причина проблемът нямало да се реши с черпене на водни ресурси от други кладенци.
 
Председателят на Федерацията на потребителите в България засегна и темата за нерегланетраното изхвърляне на отпадъци и рециклирането у нас на боклуци от заводи в други страни. Като пример той посочи отпадъци в Италия, влизали още през 2015-та у нас, за да бъдат изгорени в завода в “Бели Искър”.