София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

„От Москва взехме само матрьошки и играчки"

Салвини последователно се застъпва за премахването на антируските санкции

5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Вицепремиерът и ръководител на Министерството на вътрешните работи на Италия Матео
Салвини отново публично отговори с опровержение на публикацията на американския сайт BuzzFeed, в който се посочва, че неговата партия "Лига" е получила финансиране от Руската федерация. Според него той не е получил и цент от никого от чуждите държави.

"От Москва донесох само матрьошка и Маша и мечока за дъщеря си", каза Салвини пред репортери.

Салвини е известен с позитивното си отношение към Русия и нейното ръководство. Лигата има меморандум за междупартийно сътрудничество с „Единна Русия“. Политикът последователно се застъпва за премахването на анти-руските санкции. На лавицата в офиса на партийния секретар в централата в Милано има и руска икона, както и две снимки на руския президент Владимир Путин. Противниците, включително и тези в Европа, често критикуват Салвини за позицията му по отношение на Руската федерация, докато самият политик твърди, че добрите отношения с Русия са в интерес на Италия.