София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

От „Тигре, тигре“ към Президентството

Митьо Пищова и Радо Шишарката в борба за президентския пост

8 годиниИЗБОРИ 2016 2 Боряна Райчева

Аз не искам да лъжа българите, че ще направим крайни промени в България. Това заяви в студиото на предаване „Делници“ по телевизия „Евроком“ кандидатът за вицепрезидент Радослав Петров, по-известен като Радо Шишарката.
По думите на популярния поп-фолк певец народът трябва да вземе под внимание, че фигурата на президента в България не е функционална и от него не зависи почти нищо, като изключим, че е главнокомандващ на българската армия.
Военните сили обаче към момента са изключително обезличени, аз лично съм бил в казарма и смятам, че има нужда младите момчета да преминават поне кратък курс. Такава малка държава като нашата не може да разчита на своята армия, но има нужда от нея поне за повдигане на духа, коментира кандидат-вицепрезидента.
На 19 септември най-колоритната кандидат-президентска двойка в България официално се регистрира в ЦИК и се включи стремително в надпреварата за доверието на българите.
Бате Митьо (Митьо Пищова) е взел присърце нещата. Аз смятам, че нашата борба ще бъде да се покажем, че ни има като опозиция, но за парламентарните избори ще се подготвим наистина сериозно, предупреди Шишарката. Това е нашата първа крачка към влизане в парламента, допълни още той.