Гледай
на живо

От утре е обявена грипна епидемия в Софийска област

Удължиха грипната ваканция в 3 области

От утре, 22 януари, РЗИ – Софийска област обявява грипна епидемия на територията на Софийска област. Учебните занятия се преустановяват за периода от 22.01.2019 г. до 27.01.2019 г.

До второ нареждане в областите Добрич, Пловдив и Софийска област се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, плановите операции и провеждането на профилактични имунизации.

От днес, 21 януари, РЗИ – Добрич обявява грипна епидемия на територията на област Добрич, съобщиха от пресцентъра на министерството на здравеопазването.

До началника на РУО - Добрич е изпратено предписание за преустановяване на учебните занятия в училищата на територията на областта за периода от 21.01.2019 г. до 25.01.2019 г., включително.

От утре, 22 януари, РЗИ – Пловдив обявява грипна епидемия на територията на област Пловдив.

Удължена е грипната ваканция в 137 училища в Бургаска област, в 120 училища в област Стара Загора, и в 65 училища в област Шумен. В област Пазарджик са затворени 122 училища, както и 60 училища в област Смолян. В област Ямбол до 23 януари също няма да учат 43 училища, а в област Перник - 40 училища. В област Варна по предписание на РИОКОЗ няма занятия в две училища - ОУ "Св. Климент Охридски" в с. Кичево, община Аксаково, и ОУ "Васил Левски" в с. Поляците, община Дългопол. В две училища в община Самоков също не се провеждат учебни занятия днес.