София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

От "Воля" искат президентът да ги подкрепи в София

Обвиненията срещу партията за рекет на аптеки не били истина

5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

От партия "Воля" се надяват президентът Румен Радев да застане зад кандидатурата на Пламен Христов, който те издигнаха за кандидат за кмет на София. Това заяви пред "Нова телевизия" самият Христов, коментирайки предстоящите местни избори на 27-и октомври. 
 
Повод за това "Воля" вземат от думите на държаният галава, който заявил, че ще застане зад всеки политик, който не работел за  собствени или теснопартийни интереси. Аз се надявам, че той щу удържи на думата си и ще застане зад мен, тъй като смея да твърдя, че имам претенциите да бъда точно такъв кандидат.", обясни Христов.
 
Кандидатът за градоначалник на столицата коментира и обвиненията срещу себе си, за това, че е изнудвал аптеки да купуват лекарства на по-високи цени. По думите на Христов три годин, след като главният прокурор Сотив Цацаров е поискал и получил депутатския му имунитет по този казус, обвинение в съда още не било внесено. Според бившия депутат обвиненията били опит на управляващите просто да размахат тогава пръст срещу "Воля", за да ги сплашат.
 
"Моите изводи са, че е много удобно това нещо да не влиза в съда, защото то много бързо ще бъде прекратено и решението ще бъде в моа полза. Сега обаче преди всички избори пред моето име вървят тези съмнения.", обясни Христов.