София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Отблизо: Кремиковци!

Толкова близо и толкова далеч

7 годиниОтблизо 1 Боряна Райчева

Намираме се в Кремиковци, квартал Кремиковци. Това е един от районите на София, причислен към столицата още през 1978 година.

На една от спирките в квартала срещаме Стефка Соколова. Тя живее в „Кремиковци“ от месец април, но всеки ден използва автобус 117, за да отиде на работа в столицата и споделя, че пътуването отнема доста време, а чакането на спирката изнервя не само нея, но и останалите пътуващи.

За хората като Стефка и Карамфилка остава надеждата, че който трябва ще поеме отговорност и ще си свърши работата, така че обикновените граждани да се чувстват достатъчно добре, там където са си избрали да живеят, макар и в страни от динамиката на големия град. А иначе Кремиковци, Сеславци и останалите села в района са все по-предпочитани от софиянци, които купуват жилища там, заради спокойствието и по-ниската цена.

А жителите на район „Кремиковци“ очакват своето коледно чудо.