София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ОТЧИТАТ ДОБИВА НА ДЪРВЕСИНА ЕЛЕКТРОННО

За да се спре сечта двойно са увеличени екипите на горските

9 годиниОбщество 7 Боряна Райчева

До края на годината ще бъде въведена електронна система за отчитане на добива и движението на дървесината. Това заяви земеделският министър Десислава Танева.
Тя коментира проблема с незаконното изсичане на горите, което е много райони на страната е много тежко. За да се реши този проблем от началото на годината двойно са се увеличили екипите на горските. В определени моменти се иска и подкрепа от МВР.

Министър Танева е категорична, че трябва да се приемат голям пакет от мерки, които да засягат контрола върху сечта, а не отделни мерки.

По отношение на обезщетенията за гражданите претърпели щети от наводненията, земеделският министър коментира, че се прави така че да се помогне на всички, но по-голяма помощ все пак ще получат тези хора, които предварително са си правили така наречените доброволни застраховки на имуществото си.