Гледай
на живо

Отхвърленото президентско вето - сделка между ГЕРБ, ДПС и Обединени патриоти

Корнелия Нинова: Сделката е - ние ви подкрепяме - вие ни опрощавате задълженията на мюфтийството

Лидерът на БСП, Корнелия Нинова определи като "сделка" очакваното отхвърляне на ветото, което президента Румен Радев наложи върху промените в Изборния кодекс.

На пресконференция в централата на партията по-рано днес Нинова заяви, че ветото на президента Румен Радев ще бъде отхвърлено в пленарна зала.

"ДПС, ГЕРБ и Обединени патриоти в пълно съгласие отхвърлят аргументите на президента, а и нашите. Аз определям това като поредната сделка, особено с ДПС. Цената на тази сделка търсете в петък в дневния ред на парламента. Точка първа е Законът за вероизповеданията", заяви Нинова.

По думите й ГЕРБ опрощават на мюфтийството задълженията към държавата. 

"Питайте Българската православна църква какво мисли по този въпрос. Сделката е - ние ви подкрепяме, за да отхвърлим ветото на президента и аргументите на БСП - вие ни опрощавате задълженията на мюфтийството", каза Нинова.

Тази сделка е още един аргумент според Нинова, подкрепящ избора на БСП да стои извън това статукво и задкулисие.

Нинова каза още, че БСП продължава срещите с извънпарламентарни партии за създаване на общ фронт за прозрачни и честни избори.

В пресконференцията участваха Николай Захариев и Петър Величков от Съюз на патриотичните сили "Защита" - партия, която е в рамките на коалиция "Обединени патриоти". Захариев заяви, че изборното законодателство не е партийна тема и по нея са постигнали съгласие с БСП.