София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Откраднали 100 000 лева от ремонта на паметника на Ботев

Информацията потвърди в предаването "ЕвроДикоф" бившият кмет на Калофер

5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

"По всички документи, които съм видял, информацията, че са откраднати 100 000 лева от ремонта на паметника на Ботев е вярна.", това заяви в предаването "ЕворДикоф" бившият кмет на Калофер  Румен Стоянов.
 
Според Стоянов дори това не целият размер на откраднатото, той като той уточни, че това е само надчетат на фактури, които са изплатени без да се извършва никаква дейност, а за самия некачествен  ремонт били дадени още около 50 000 лева.
 
"Ако сметнем и колко плащаха на хората, които работеха по паметника и колко пари се дадоха за материали, сумата ще стане още по-голяма", категоричен беше бившият градоначалник.
 
Стоянов обясни, че заради напрежение с кмета на общината, реално той като ръководител на Калофер по време на строежа на паметника, не е могъл да контролира нищо.
 
Гостът обясни, за цялостната реконструкция на паметника, след среща с премиера Борисов, били отпуснати още в началото около 300 000 лева, но те били под контрола на община Карлово, като в кметство Калофер не бил влязъл и един лев. На местната управа не бил представен и проектът за ремонта.