София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ОТКРИХА „КАПСУЛА НА ВРЕМЕТО“

В центъра на Бостън откриха находка от 1795 година

9 годиниРазвлечение 13 Боряна Райчева

 В центъра на Бостън откриха зазидана „капсула на времето“ от 1975 година. На находката се натъкнали работници, които поправяли водопровод в сградата на законодателното събрание на щата Масачузетс, предаде ТАСС.
Посланието е било оставено, когато е започнал сторежът на зданието, от двама герои на Войната за независимостта на САЩ – Пол Ревир и Самюъл Адамс, допълни Си Ен Ен.
След като се натъкнали на „капсулата“ работниците веднага съобщили за находката на сътрудниците на Музея за изящни изкуства в Бостън, които внимателно извадили контейнера от стената.
"Предполагаме, че в "капсулата" се намира блюдо, сготвено от Пол Ревир, а също така монети, документи и евентуално и някои други изненади", заяви ръководителят на комисията по история на Масачузетс Уилям Галвин.
Според него в най-близко време сътрудниците на музея внимателно ще отворят и ще изучат съдържанието на "капсулата", като ще бъдат използвани и рентгенови лъчи.
Според Галвин "капсулата" вече веднъж е била откривана при ремонтни работи през 1855 година, но е била зазидана отново.