Гледай
на живо

Откриха нов завод в Кърджали

Борисов посочи, че интересът на инвеститорите към България е огромен

Откриха нов завод в Кърджали Премиерът Борисов присъства на откриването на специализиран завод за производството на каучукови, пл... thumbnail text

Премиерът Борисов присъства на откриването на специализиран завод за производството на каучукови, пластмасови и метални съединения за спирачните системи на световно известни автомобилни марки край Кърджали.

Той коментира, че предприятието ще осигури работа и високи доходи, а на мястото на празните поляни днес има завод. Борисов посочи, че в момента интересът на инвеститорите към България е огромен, а 100% от произведеното се изнася.

По време на откриването от трибуната посланикът на Турция поиска по-застъпено изучаване на турски език в България.

Малко по-късно Хасан Улусой обясни, че изказването му е във връзка с нуждите на бизнеса за подготвени кадри в заводите в Кърджали. Премиерът Бойко Борисов. който присъстваше на откриването на предприятието, отговори, че в страната има достатъчно възможности за изучаване на чужди езици.

По повод недоволството на бизнеса от увеличението на цените на промишления ток, премиерът каза, че то се дължи на ремонт на един от блоковете в АЕЦ "Козлодуй" и ситуацията ще се нормализира скоро.