София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Откриха нова зала за ММА в стадион „Васил Левски“

Министър Кралев и Станислав Недков-Стъки прерязаха лентата

6 годиниСпортни 25 Боряна Райчева

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и президентът на Българската федерация по ММА Станислав Недков прерязаха лентата на новата зала за ММА на Националния стадион „Васил Левски“. Национална спортна база ЕАД предостави помещението под наем на федерацията, която му направи цялостен ремонт и го оборудва.

„Изключително доволен съм от това, което виждам. ММА е най-бързо развиващият се спорт в България. Лицензирането на федерацията бе едно от първите неща, които направих в първия си мандат като министър и само за 3 години в нея вече членуват 32 клуба и има картотекирани 670 състезатели, които са завоювали 189 медала от Световни, Европейски и Балкански първенства за всички възрастови групи. Спечелихме 11 отличия на провелото се тази година у нас Европейско първенство за мъже и жени, а в световната ранглиста на международната федерация по ММА сме на второ място от 80 държави. Няма друг спорт, който през първите си три години да е постигнал толкова много“, заяви Кралев.

Министърът допълни, че практикуването на бойни спортове е основно средство за дисциплиниране на младите хора и за борба с агресията сред подрастващите. „Младежите, които се занимават със спорт и по-специално с бойни спортове се научават на дисциплина, ред и уважение. За това искам да поднеса своите адмирации към дейността на федерацията. Изграждането на такива съоръжения е много важно, защото вече имаме представителни зали за провеждане на състезания, но са необходими повече места за тренировки, където да спортуват бъдещите шампиони“, завърши Кралев.

Президентът на Българската федерация по ММА Станислав Недков-Стъки също изтъкна, че залата ще бъде едно от местата, където ще се възпитават по-буйните младежи, които да изразходват енергията си в нея. „Всички изброени от министър Кралев успехи и влизането ни като редовна дисциплина в Национална спортна академия, което даде възможност на много наши състезатели да учат в София, ни провокира да направим тази зала. Така създадохме на всички столични клубове условия за тренировки, защото досега като сирачета обикаляхме от зала в зала. Разполагаме и с нужните специалисти, квалифицирани по изискванията на министерството на младежта и спорта, които ще водят тренировките и ще подпомагат развитието и израстването на състезателите.

Стъки благодари на министър Кралев, който преди три години е повярвал в тях като ръководство на федерацията, в техните треньори и състезатели, и в успеха, който ще донесат на България. Недков каза, че се радва, че са успели да изпълнят това си обещание.

През следващата седмица националните ни отбори за мъже и жени заминават за участие в Световното първенство в Манама (Бахрейн).