София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Откриха оръжие при издирването в Костенец

То отговаря на това, с което е извършено едно от убийствата

пропускане
5 годиниКрими 2 Боряна Райчева

Повече от седмица няма следа от заподозрения за убийството на младата жена в Костенец. Полицията претърсва всяка къща. Живеещите в района се страхуват, след като бе открит и трупа на съсед на издирвания.

Главният секретар на вътрешното министерство гл. ком. Ивайло Иванов съобщи, че при претърсването на един от периметрите е открито оръжие. В момента извършват оглед там.

Откритото оръжие е гладкоцевна пушка с патрони. Било е скрито в пчелен кошер в района на едно от местните села. Предполага се, че с тази пушка Стоян Зайков е извършил едно от убийствата. То отговаря по вид и по калибър на това, с което е извършено едно от убийствата. Ивайло Иванов обаче не разкри коя от двете жертви евентуално е била застреляна с намереното оръжие.

Главният секретар каза още, че в петък вечерта в полицията са постъпили нови сигнали за местонахождението на заподозрения Стоян Зайков. Той обаче не е открит при претърсванията на посочените места.

Гл. ком. Иванов заяви още, че службите имат предположение, че заподозреният за убийствата на бившата си половинка и съседа си се укрива в района на Костенец. Затова и безпрецедентната операция там ще продължи.

„Укривал се е и преди с месеци. Оцелявал е сам”, разказа Ивайло Иванов и добави, че Зайков не се е свързвал с роднините си, тъй като те са под полицейски контрол.

Все още не са готови експертизите, които ще докажат Зайков ли е извършителят и на двете убийства.

Полицията отрече слуховете за списък с набелязани евентуални жертви на издирвания. Под охрана обаче остават хора, които се смятат за застрашени.