София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ОТКРИХА ПЕТ МЪРТВИ БЕБЕТА

НАЙ-ТЕЖКИЯТ СЛУЧАЙ НА УБИЙСТВО НА ДЕЦА ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 5 ГОДИНИ

9 годиниКрими 3 Боряна Райчева

35-годишна жена и нейният приятел са задържани вчера в Луша в департамент Жиронд. Задържането е станало факт, след като мъжа е подал сигнал в полицията, че е намерил в хладилна чанта в дома си тялото на мъртво бебе.
Тялото на починалото дете е намерено сутринта. До вечерта полицията е претърсила къщата и е открила още 4 мъртви бебета, скрити във фризер.
Според изнесена до момента информация се предполага, че 35 годишната жена е раждала децата си сама у дома. Днес предстои да бъде направена аутопсия, която ще установи дали бебета са родени мъртви или са убити в последствие.
Жената, за която има съмнения, че е убила децата си е отведена в болница за гинекологични и психиатрични изследвания. Нейният приятел е задържан и все още не е осведомен, че в къщата му са намерени още трупове на деца.
Семейството на обвинените по случая има още две деца, момичета на 13 и 15 години и според първоначалните данни на разследването е водило нормален живот.
Освен случая от вчера има още два тежки случая на детеубийство от 2010 г. При единия жертвите са 6 новородени, а при другият 8.