София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Откриха реновирания спортен комплекс "Академика 4 км"

Зала "Фестивална" ще бъде открита на 16 ноември

6 годиниСпортни 1 Боряна Райчева

Реновираните зали и плувният басейн на спортен комплекс "Академика 4 км" бяха официално открити днес в присъствието на министъра на младежта и спорта Красен Кралев, столичния кмет Йорданка Фандъкова, изпълнителния директор на "Академика 2011 ЕАД" Борислав Тодоров и волейболната легенда Владимир Николов.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова съобщи, че е започнал ремонта на Зимния дворец, а на 16 ноември ще бъде открита и обновената столична зала "Фестивална".

Основната зала, която се използва за тренировки по баскетбол, волейбол, бадминтон, и др., е изцяло ремонтирана и с подменена подова настилка. В плувния басейн е направен основен ремонт: подменени са инсталациите, сложен е нов фаянс, инсталирани са обезопасителни парапети. В спортния комплекс са ремонтирани също и баните, съблекалните и тоалетните, като след реконструкцията съоръжението вече е и енергийно ефективно.

Министър Кралев каза, че освен басейна, в подземието на комплекса ще има и фитнес, който ще може да се ползва не само от трениращите атлети, но и от гражданите.