Гледай
на живо

Откриха триока змия

Влечугото е намерено в Австралия

Северните австралийски служби за диви животни споделиха снимки на триока змия, намерена от местен ловец. Снимките на влечугото бяха публикувани във Facebook.
Триоката змия, по-късно наречена Монти Пайтън, е намерена на магистрала на 40 километра от град Дарвин. Според експерти възрастта на влечугите е малка. Дължината му достига 40 сантиметра. Учените смятат, че третото око – с което тя вижда, както с другите две - е образувано в резултат на ембрионална мутация.
"Преди не съм виждал триока змия, но в лабораторията имаме двуглав питон-кобра - това е просто вид мутация, подобна на тази, която виждаме със сиамските близнаци, каза серпентологът Браян Фрай.
През февруари се роди едноока коза, която е родена в Индия. Такава аномалия, наречена циклопия, се среща на едно от 16 000 животни. Най-често родените с мутация не живеят дълго.
През декември 2017 г. на плажа в австралийския град Ему Парк бяха намерени останки от странно същество с дължина около един и половина метра, с хриле, зъби и плоска глава.