София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Откриха виновникa за тежката катастрофа с 5 жертви

Актьорът Александър Дятчин я е предизвикал

пропускане
4 годиниОбщество 12 Боряна Райчева

60-годишният актьор Александър Дятчин от София е мъжът, който предизвика жестоката катастрофа на пътя между Омуртаг и град Антоново. В катастрофата загинаха той и четири членно семейство с малки деца.

"Има яснота кой е виновен. В момента се води досъдебно производство и процесуално-следствени дейности" Обясни началникът на сектор "Пътна полиция" в Търговище главен инспектор Иван Стефанов.

Той обясни, че в произшествието участват два автомобила като единият автомобил навлиза в лентата за насрещно движение. По незнайни причини рязко променя посоката си на движение и удря челно другата кола.

Водачите на двата автомобила са били с обезопасителни колани и децата са били в детски седалки",но това не е помогнало, обясни инспектор Иван Стефанов.

Днес в Община Смядово е ден на траур - родният дом на загиналото семейство. Местната администрация ще поеме изцяло разходите по погребенията на родителите и двете деца.