София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Открити са останките от самолета, който се разби край Скопие

Загинало е четиричленно семейство

5 годиниИнциденти 3 Боряна Райчева

Македонските екипи на МВР са открили останките от българския самолет, който се разби на 5 км северозападно от Солунска Глава. От министерството информираха, че са открити телата на 4 души от България. По неофициална информация става дума за четиричленно семейство, летяло с личен самолет от Охрид до София.
Час и петнадесет минути след излитането от летището в Охрид, самолетът се губи от радарната система. Контактът е бил загубен на запад от Солунска Глава. Поради лошото време, пилотът първо пожелал да се приземи в Скопие, но малко след това поискал разрешение да продължи до София. 

По рано Николче Тасески от Съвета на директорите на македонската навигация информира, че операцията по достигане до останките е затруднена от метеорологичните условия.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов заяви, че България има готовност да се включи в операцията по откриване на самолета, но премиерът на съседната ни страна увери, че това няма да се наложи.