София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ОТНОВО ОТЛОЖИХА ДЕЛОТО СРЕЩУ АКУШЕРКАТА, БИЛА БЕБЕ

КОВАЧЕВА: ЗАПИСИТЕ СА МАНИПУЛИРАНИ, НЯМАМ ВИНА

8 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Отново отложиха делото срещу акушерката Емилия Ковачева, обвинена в побой на 4-дневно бебе в болница „Софиямед“. Мотивът – подсъдимата не е имала време да се запознае със записите от камерите.

Магистратите назначиха съдебно-психиатрична експертиза, за да бъде установено състоянието на Ковачева. Искането е на адвокатът й Владислав Янев, който представи медицински документи за нестабилното психично здраве, в което се намира клиентката му. Той поиска и смекчаване на мярката „домашен арест“ с по-лека. Магистратите обаче отхвърлиха молбата на защитата. Адвокат Янев поиска отлагане на делото и поради несвалените записи от интернет пространството, показващи как Емилия Ковачева удря новороденото. По негови думи подобни медийни атаки предизвикват сатанински коментари и обиди към клиентката му от страна на хората.

По повод нападките за манипулация от страна на медиите и обвиненията към прокуратурата, че е представила записите късно, държавното обвинение заяви:

Емилия Ковачева и родителите й отново потвърдиха думите си от предишното съдебно заседание, че тя няма вина и не е удряла малката Никол.

На съдебното заседание присъстваха и родителите на момиченцето. Следващото разглеждане на делото е насрочено за 18 април.