Гледай
на живо

Отложиха делото срещу Миню Стайков

Отсъстваха вещите лица, изготвили медицинската експертиза

Отложиха делото срещу Миню Стайков Делото срещу алкохолния бос Миню Стайков за пореден път беше отложено. Причина е отсъствието от съде... thumbnail text
Делото срещу алкохолния бос Миню Стайков за пореден път беше отложено. Причина е отсъствието от съдебната зала на трима от общо четиримата вещи лица от "Пирогов", извършили медицинска експертиза. Всички те се оказаха заети с операции или провеждане на държавни изпити.
 
Още преди началото на заседанието защитата на Стайков заяви, че има сериозни забележки към заключението на лекарите.
 
"Експертизата е направена абсолютно през пръсти. Първите три страници са отделени само на титлите на участвалите. Ще чуете в залата. Просто толкова ниско качествена експертиза аз не съм срещал.", обясни адвокатът на Стайков
 
До прочитане на самата експертиза така и не се стигна, тъй като защитата държеше да зададе въпросите си на вещите лица, които отсъстваха.
 
Преди това, в началото на деня, от прокуратурата разпространиха съобщение, че в килията на обявилия вече от седмица гладна стачка Стайков са открити хранителни продукти и непозволени лекарства.
 
"Според мен се опитват да представят нашия клиент, че симулира заболявания си, но това не отговаря на истината, защото очевидно не е в инвалидна количка, защото обича да се движи седнал. Просто той няма достатъчно сили да води нормален живот.", обясни защитникът.