София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Отмениха присъдата на Чеци за убийството на Яна в Борисовата

ВКС върна делото за ново разглеждане

8 годиниКрими 6 Боряна Райчева

Присъдата на Николай Русинов – Чеци за убийството на студентката Яна в Борисовата градина, беше отменена. Върховният касационен съд реши да върне делото за ново разглеждане.
Протестът до ВКС беше отправен от Чеци, адвоката му и родителите на Яна. Магистратите постановиха случаят да бъде гледан от Софийския апелативен съд, но от друг състав. От Върховния касационен съд определиха, че жалбата на обвинители и обвинен, е основателна. Според магистратите има съществени пропуски в разследването на обстоятелствата по делото, които спомагат за изясняване на авторството на деянието.
Припомняме, че последното обжалвано решение намали присъдата на Чеци и от доживотен затвор, беше постановено той да излежи 19 години в затвора.
Припомняме, че Яна Кръстева беше убита преди близо 5 години в Борисовата градина. Тялото й беше открито на пейка в близост до нощно заведение, където студентката е била през вечерта. Причината за смъртта й е удушаване.