София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ОТНЕХА КНИЖКАТА НА ШОФЬОР, ОПИТВАЩ ДА УБИЕ МОТОРИСТИ

26-ГОДИШНИЯТ ВОДАЧ Е ВКАРАН В ПСИХИАТРИЯ СЛЕД СЕРИЯ ОТ ОПИТИ ДА БЛЪСНЕ МОТОРИСТИ

9 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Благоевградската полиция отне шофьорската книжка на Павлин Деспотов от София, който блъсна моторист на пътя и опита да попречи на още няколко.
26-годишният водач беше записан от рокера Ангел Ангелов, който замалко да бъде изхвърлен в канавката на шосето докато управлява своя мотор. Видеоклипът с опасното шофиране предизвика бум в социалните мрежи и медиите. Записът е направен в района на Кресненското дефиле.
След като на тел. 112 е постъпил сигнал за опасния шофьор, полицаите в Благоевград са спрели автомобила и са задържали Павлин в района на Симитли. От МВР съобщават, че поведението на младежа е било странно, затова е бил извикан психолог за консултация. Столичанинът е настанен в психиатрията, а за застрашаващото живота шофиране му е съставен акт, с което е отнето свидетелството за правоспособност за управление на МПС.
Предстои да бъде изяснено кога младият шофьор е получил книжка и дали е имал психично заболяване по това време.
Потенциалният убиец на пътя не е бил под влияние на алкохол. Това отчете направената проба с дрегер. След взетата кръвна проба от водача ще бъде изяснено дали е употребявал наркотици преди да седне зад волана.