София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Отново отложиха делото за фалита на "Олимпик"

Следващото заседание е насрочено за 12 ноември

5 годиниПравосъдие 1 Боряна Райчева

За пореден път бе отложено делото за застрахователното дружество "Олимпиик". Процедурата по ликвидация този път не получи зелена светлина заради включването в процеса на нов адвокат., който ще представлява двамата кредитори.

Те имат възражения както срещу процедурата, както и срещу кандидатурата на Павлос Накузи за постоянен ликвидатор на "Олимпик". В момента той е временен синдик на дружеството. Следващото заседание е насрочено за 12 ноември. Тогава се очакват инструкции за процедурата, но не и решение за ликвидация.

Припомняме ви, че през май месец тази година бе отнет лиценза на кипърското дружество, заради невъзможността му да отговори на изискванията за капиталова адекватност. Властите в Кипър отказаха да отговорят на въпроса как се е стиганло до фалита на „Олимпик“, но още от 2015 година застрахователният надзор на компанията е бил предупреден за сериозни финансови проблеми.

Фалитът на „Олимпик“ донесе щети от над 9 милиона лева у нас. Около 200 хил. са клиентите на кипърската компания, чиито застраховки се оказаха невалидни след отнемането на лиценза ѝ от властите в Никозия.