София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Отново застрояват Иракли

Ще останат ли незастроени места по родното ни Черноморие?

7 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Екоинспекцията на Бургас е одобрила ново изграждане на ваканционно селище в Иракли, както и в местността Кладери край Несебър. Одобрени за изграждане са две идентични ваканционни селища на братята Димитър и Васил Саръстови.
От партията на „Зелените“ готвят протести, и смятат, че президентът Румен Радев трябва незабавно да наложи вето на Закона за концепциите и решението на регионалното подразделение на Министерството на околната среда за предстоящото изграждане на нови ваканционни селища на един от малкото диви плажове в България – Иракли. 
„Останаха броени незастроени места по Черноморието– Карадере, Дуранкулак, част от Корал, засега по-голямата част от Иракли. За 88.8% от българите е задължително да има места за природосъобразен туризъм, където да не се строи (национално представително проучване през май, 2016 г. - привърженици на всички политически партии)”, коментират от партията на "Зелените".
Протестът, който „Зелените“ организират, е насрочен за 30 януари от 18:00 часа пред сградата на президентството.