Гледай
на живо

Правната комисия обсъжда отпадането на съкратеното производство

Герб предлага запазване на законодателния бонус при самопризнания

Правната комисия обсъжда отпадането на съкратеното производство Отпадането на съкратеното следствие за тежки умишлени престъпления ще обсъждат на второ четене депут... thumbnail text

Отпадането на съкратеното следствие за тежки умишлени престъпления ще обсъждат на второ четене депутатите от правната парламентарна комисия.

Въпреки че подкрепиха общата промяна в Наказателно-процесуалния кодекс, от ГЕРБ са предложили запазване на законодателния бонус срещу самопризнания при тежки телесни повреди.

Заместник председателят на правната комисия Христиан Митев поясни, че ако промените влязат в сила, то те ще касаят и незавършени наказателни производства в досъдебна и съдебна фаза на наказателния процес.

Друга промяна, подписана от председателя на правната комисия Анна Александрова и депутатите Красимир Ципов и Иглика Събева, предвижда делата, по които ще работи новосъздадената Европейска прокуратура, да се разглеждат от Специализирания наказателен съд.

 

Припомняме, че миналата седмица депутатите от правната парламентарна комисия се обединиха около общия законопроект на БСП, на "Обединени патриоти" и на "Воля" да няма съкратено следствие при убийства и тежки телесни повреди.