София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Отстраненият кмет на Созопол осъмна с разбита кола

Не са ясни извършителите

5 годиниКрими 10 Боряна Райчева

Отстраненият от длъжност кмет на Созопол Панайот Рейзи осъмна с разбита кола. Неизвестни са счупили предното дясно стъкло на автомобила му.
 
Колата е била паркирана по пътя от къмпинг "Златна рибка", близо до входа на Созопол.
 
Според сведения от самия Рейзи, от автомобила не е откраднато нищо. Предстои да се видят записите от камерите за видеонаблюдение, които се намират близо до мястото на инцидента. Към този момент момента властите отказват коментар.
 
Припомняме, че на 16 април Апелативният специализиран съд окончателно освободи от длъжност Рейзи, както и главния счетоводител на общината Златка Мусева. 
 
Двамата са обвиняеми от март месец за присвояване на средства в особено големи размери. Според магистратите те не са спазвали договори по ремонтни дейности на територията на община Созопол.
 
Малко след това Панайот Рейзи подаде оставка от ГЕРБ, но заяви публично, че няма да се откаже от мандата си като кмет на Созопол. Така се стигна до временно му отстраняване от длъжност, постановено с решение на  Специализирания наказателен съд.
 
На 5 април делото срещу него беше отложено заради отсъствие на адвоката на кмета.