София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Отвлечено момиче малтретирано 20 дни в апартамент в Добрич

18-годишната Виктория вече е в стабилно състояние

6 годиниКрими 7 Боряна Райчева

Стабилно е състоянието на момичето, открито и изтезавано в апартамент в Добрич.

„Момичето беше в много тежък шок, уплашена, стресирана. 21 години работя като лекар, това досега не съм го виждал“, каза пред Нова лекуващият лекар на Виктория д-р Бисер Ботев. Тя е настанена в реанимацията на добричката болница. Според доктора, трудно ще бъде психическото възстановяване на момичето.

Припомняме, че 18-годишната девойка бе открита от полицията в безпомощно състояние. В продължение на 20 дни Виктория е била пребивана и дрогирана. Момичето бе открито случайно след сигнал на гражданин. Извършено е претърсване на дома на родителите на задържания, където са открити амфетамини.   

Извършителят е арестуван. Срещу него са повдигнати обвинения за 2 престъпления - за държане на наркотици и противозаконно лишаване от свобода по начин, опасен за здравето на пострадалата и по особено мъчителен начини. Той е задържан за 72 часа, а прокуратурата ще поиска постоянен арест. Към този момент мотивите за деянието на 32-годишния мъж са неизвестни, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.  

По думите й, момичето е било „брутално изтезавано“. Арнаудова обясни, че по тялото и лицето на Виктория е имало следи от гасене на цигари, а по тялото й са нанесени множество удари.

Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която ще установи видът на телесните наранявания, което може да доведе и до повдигане на още едно обвинение за причиняване на телесна повреда на 18-годишната девойка.

Майката на Виктория разказва, че в началото на изчезването на дъщеря й е чела съобщения профила й и комуникацията в интернет убедила семейството първоначално да не подава сигнал за липсващ човек.

В тях пишеше: „Мамо, аз си намерих приятел“. Това не беше в стила на Виктория“, каза майка й и допълва, че познава похитителя и момичето дори го е водило на гости у тях веднъж.