София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Отвлякоха самолет в Папуа Нова Гвинея

Машината е собственост на "Тропикеър"

4 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Чартърна авиокомпания в Папуа Нова Гвинея съобщи, че въоръжени мъже са отвлекли един от нейните самолети и са принудили пилота да лети до отдалечено неизползвано летище, преди да изчезнат с товара в летателната машина.

"Тропикеър" обясни, че 8 въоръжени мъже са се приближили до самолета, докато е зареждал с гориво в Гасмата, на остров Ню Британия и са принудили пилота да излети. Говорител на компанията заяви, че на борда е нямало други пътници, съобщават световните агенции.

След пристигането на летището, въоръжените мъже откраднали багажа и товара, които били на борда на самолета и избягали. Капитанът не е пострадал по време на инцидента и самолетът не е повреден, след което е върнат на Порт Морсби.

От Кралското управление на Папуа Нова Гвинея потвърдиха, че в момента разследват инцидента. Командващият полицията в Западна Ню Британия Джон Миди заяви за АФП, че "полицията все още няма данни за откраднатия товар".