София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

П.Кърджилов: Има манипулации със СРС-та

Какво публикуват „правилните“ медии и за какво мълчат?

5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Публикуваните анонимни СРС в последните два дни в медии от кръга на депутата от ДПС Делян Пеевски, както и медии, приближени на ПП ГЕРБ показват страх и безсилие в прокуратурата и за пореден път - липсата на доказателства за вина на Десислава Иванчева и Биляна Петрова и колапс на тезата на обвинението. Това посочва в отворено писмо до медиите бившият  PR на столичния район „Младост“ Петър Кърджилов.

Той аргументира тезата си със следните твърдения:

1. Нито едно от тези СРС-та, които анонимно се публикуваха в последните два дни, не е минало съответната процедура в съдебна зала.

2. Нито едно от същите "уличаващи" Иванчева и Петрова СРС няма регистрационен номер, заедно с номер на страницата.

3. Нито една от същите тези медии, които публикуваха тези "уличаващи" Иванчева и Петрова анонимни СРС - Правен свят, Блиц, Пик, Гласове, Десант, Труд, 24 часа телевизията България он Еър, включително телевизията bTV тази сутрин в предаването "Тази сутрин" в интервюто на Антон Хекимян с адв. Ирен Савова, *НЕ ПОКАЗАХА И НЕ КОМЕНТИРАХА* СРС, което аз разпространих на 4 декември, веднага след съдебното заседание в Специализирания наказателен съд. А именно, страницата с разговор между Ваклин и неизвестен мъж, уличаващ Специализираната прокуратура в набедяване на Иванчева и Петрова снимах в съдебната зала от ръцете на г-жа Иванчева. Тази част от разговора, подчертана с червено беше изслушана 6 пъти в съдебна зала, като накрая и прокурор Илиян Рангелов потвърди, че чува думите "Специализираната прокуратура" и "петнайсет хиляди лева"! Всички медии, които показаха и коментираха анонимните и неизслушани в съдебна зала СРС, а не показаха и коментираха изслушаното и потвърденото от всички страни в делото, нямат моралното право да се наричат медии, защото са само инструменти за прокарване пропаганда и фалшиви новини!

4. Ще ви само дам един пример с анонимно изнесените СРС, неизслушани в съдебната зала": никой не казва "еврота" имайки предвид евро. Дори най-ниско образованите хора в гетата не използват такава дума, какво остава за човек, който е с две висши образования и отлична биография, каквато е Биляна Петрова. Използва се погрешно думата "евра", както и жаргонното "евраци", но никой не казва "еврота". Истината за този конкретен разговор, понеже обсъждахме това порочно слушане и записване на думи от СРС записите с адв. Радост Ганчева и адв. Емануил Йорданов, е, че г-жа Петрова говори за Европа.

Кърджилов призовава медите да зададат на главния прокурор въпроса кой разпространи тези анонимни СРС-та и настоява да се зададат въпроси към Специализираната прокуратура относно това СРС, което ги уличава в набедяване и корупция.

Сдружение "Зелен Младост" и гражданите в защита на Иванчева и Петрова настояват за безпристрастно журналистическо разследване по случая.

Петър Кърджилов обяви, че много скоро ще разпространи видео „с лъжите на Специалзиираната прокуратура и    КПКОМПИ, доказани с документи“.

На 17 ноември от  18:30 ч.  сдружение "Зелен Младост" организира протест по повод осем месеца от ареста на  Иванчева и Петрова. Тогава ще бъде изнесена и нова информация за имотните измами в община    Младост, които Иванчева и Петрова бяха на път да разкрият преди ареста им.