София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Падат обвиненията в убийство срещу простреляната американка, загубила бебето си

Жената, произвела изстрела, също е на свобода

пропускане
5 годиниКрими 2 Боряна Райчева

От изявление на прокуратурата в Алабама стана ясно, че обвинената в убийство бременна жена, която беше принудена да направи спонтанен аборт след като беше простреляна при скандал с друга жена.

Маршей Джоунс бе пусната под гаранция в размер на 50 хил. долара, а другата участвала в спора жена също беше пусната.

Джоунс беше задържана на 26 юни по обвинение, че е започнала завършилия трагично инцидент, вследствие на който същата беше простреляна от 23-годишната Ебони Джейминсън на 4 декември 2018 г.  Двете жени водели разгорещен спор относно това кой е истинският баща на детето. Ситуацията ескалирала и Джейминсън извадила пистолет, с който простреляла Джоунс в корема.

Към настоящия момент е установено, че в следствие на изстрела, осъществен от Джейминсън, другата жена е била принудена да абортира. В доклад по случая полицията заяви, че единствената жертва е нероденото дете, чиято майка е започнала скандала нарочно, продължила го е и той ескалирал в сбиване, което е довело до смъртта на собственото ѝ неродено дете. 

Изводът на полицията е, че Джейминсън е била „принудена“ да се защити от Джоунс.