Гледай
на живо

Папа Франциск разкритикува „културния колониализъм“ на западните страни

Главата на католическата църква призова за интегриране на имигрантите

Папа Франциск разкритикува „културния колониализъм“ на западните страни Папа Франциск разкритикува западните държави за опита им да налагат собствените си възгледи за демок... thumbnail text

Папа Франциск разкритикува западните държави за опита им да налагат собствените си възгледи за демокрация в страни с друга политическа култура, например Либия и Ирак. Това той заяви в интервю за френски католически вестник, информира Ройтерс.

Изправени пред лицето на съвременния ислямистки тероризъм, ние трябва да се замислим за начините, по които западната култура е била прекалено натрапвана в страни със силна власт и племенна структура като Ирак или Либия, сподели папа Франциск.

Той също така призова Европа за по-добро интегриране на имигрантите и даде като пример за добра интеграция избирането на кмета на Лондон.

В Лондон новият кмет положи клетва в катедрала и вероятно ще бъде приет от кралицата. Това подчертава важността от интеграция за Европа, каза главата на Светия престол.

Папа Франциск често критикува така наречения "културен колониализъм", изразяващ се в опита на западните страни да наложат своите ценности на страни с друг тип култура.