София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Папата призова за повече толерантност към бежанците в Полша

Папа Франциск говори пред повече от 600 000 младежи в Краков

8 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

Папа Франциск призова повече от 600 000 младежи в Краков, да са по-толерантни към  мигрантите и бежанците. Трябва хората в Полша да мислят и да действат по по-различен начин от правителството на страната, предаде Ройтерс.
 
Във втория ден от посещението си папата говори пред събралите са в град Краков за Световните дни на младежта - шестдневен събор на католическата младеж, получила прозвището "Католическия Уудсток".
 
След като изгледа изпълнения от цял свят, Франциск призова в обръщение младите хора да загърбят личното си спокойствие и удобство и да бъдат готови да се погрижат за хора в нужда.
 
"Едно състрадателно сърце може да бъде убежище за онези, които нямат или са изгубили дома си, състрадателното сърце може да създаде дом и семейство за онези, които са принудени да емигрират, то знае що е нежност и състрадание", каза папата.
Състрадателното сърце се отваря за бежанците и мигрантите, добави той пред множеството младежи, събрали се на обширно поле близо до градския център.