София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Папата с призив за още магистрали и мостове на Балканите

България изпрати бащата на Римокатолическата църква

пропускане
5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

"Продължавайте да строите мостове и магистрали на Балканите.", каза папа Франциск на премиера Бойко Борисов минути преди да се качи в самолета на летище София  и да отпътува  към Северна Македония.
 
Бащата на Римокатолическата църква е заявил още пред нашия министър-председател, че е останал много доволен от приема и че българският народ е здрав.
 
Темата на нашето председателство е важна за света, категоричен бе Борисов. В негово лице имаме приятел, отчете още той. Министър-председателят коментира и атентата срещу папа Йоан Павел Втори. Сергей Антонов е станал жертва на световна конспирация, по думите му.
 
Премиерът каза още, че е доволен от призива му за мир, както и от отношението му към децата и хората.
 
Северна Македония ще бъде 42-рата страна, която папата ще посети. За република Северна Македония това ще бъде първият папа, стъпил на нейна земя.
 
По обяд на площад "Македония" в Скопие папа Франциск ще отслужи Света литургия. Очаква се на нея да присъстват около 15 хиляди души и то не само от Македония, а и от Хърватия, Албания, Косово.