Гледай
на живо
Vox Populi

Парламентът се събира извънредно

На заседанието ще се обсъдят темите „Олимпик“ и срива на Търговския регистър

Депутатите се събират на извънредно заседание, а причината е скандалите със застрахователно дружество "Олимпик" и с Търговския регистър.

Вчера БСП внесе подписка на 61 народни представители, които искаха свикване на извънредно заседание.БСП искат в дневния ред на депутатите за днес да има две точки - изслушване на премиера Бойко Борисов за електронните системи на страната и изслушване на министъра на финансите във връзка с отнетия лиценз на кипърското застрахователно дружество, от което бяха засегнати около 200 хил. българи. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева го насрочи за днес в 13.30 ч., а правителството вече поиска оставката на зам.-председателя на КФН Ралица Агайн заради сериозни пропуски в ресора, за който тя отговаря.  БСП продължават да настояват и за оставката на правосъдния министър Цецка Цачева заради срива на Търговския регистър.

Дневният ред на на заседанието предвижда и изслушване на министър-председателя Бойко Борисов във връзка със сигурността на електронните бази данни, съхранявани от Агенцията по вписванията и Министерството на правосъдието.