София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ПАСКОВ: ГАЗОВОТО СЪТРЕСЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ БЕШЕ ЛЪЖА

ЗАЩО СКАНДАЛЪТ С ГАЗТА, РАЗТЪРСИЛ БЪЛГАРИЯ, Е ОЛИГАРХИЧНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ?

8 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Политическият анализатор Пламен Пасков се включи в директна връзка от Русия за предаването „Делници“ по Евроком. Той заяви, че рецесия със газта е нямало, а това е било поредното олигархично разпределяне на пазара.
Пасков коментира изявленията на Лиляна Павлова по повод състоянието на пътищата в зимния сезон като недопустими и арогантни. На въпрос поставен от зрител какво се случва с хора във властта в Русия, когато не вършат правилно задълженията си, както често се случва в България, Пасков не пропусна да подчертае, че в Москва наказанията не закъсняват, а се предприемат правилните мерки според ситуацията.
Според Пасков няма нищо изненадващо в разпадането на Шенген. Той подчерта още, че евросъюзът е несъстоятелен и не функционира нито неговата икономика, нито отбраната му, нито общата му политика. Пасков не пропусна и да отбележи главната цел на НАТО, а именно превръщането на отбранителната дейност на дадена страна-членка в подчинена на организацията. Според него никоя здраво мислеща страна не би желала да бъде част от Европейския и НАТО-вския съюз.

Вижте още ВИДЕОЗАПИС на целия разговор с Пламен Пасков в предаването "Делници" от 05.01.2016 г.

_____

Още от Пламен Пасков в Евроком