София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Пасков: Партиите, хранещи се със страха на хората, са идеологически импотентни

„Тези от тях, които не спазват обещанията си заслужават наказание“

8 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Партиите, които се хранят със страха на хората са идеологически импотентни. Години наред на власт идват политици, които предлагат предизборна програма, която е техния договор с обществото. След като бъдат избрани забравят обещанията си, т.е. нарушават договора и съответно заслужават наказание. Това заяви политическият анализатор Пламен Пасков пред телевизия Евроком.
 
Според анализатора всички формации, управлявали България са безпринципни, обещават че няма да се коалират с този или онзи, а след като бъдат избрани на власт правят друго.
 
В коментар на актуалната политическа ситуация в страната към момента Пасков заяви, че е необходимо обединение между Патриотичните политически формации.
Ако се обединят без да правят твърде тежки компромиси това ще доведе до това че ще бъдат с по-голяма тежест в парламента, дори по-голяма от тази на ДПС, допълни той.
 
Обединението ще бъде печаливш ход за България не само за Патриотите, заяви Пасков, като подчерта, че би било добре на предстоящите президентски избори да излязат с обща кандидатура за президент.
 
Отношенията между лидера на Атака Волен Сидеров и на НФСБ Валери Симеонов могат да се подобрят ако крачката за помирение бъде направена от Симеонов, тъй като по думите на Пасков Волен Сидеров е по-диалогичен и е склонен за загърби проблемите.
 
Пламен Пасков коментира, че Волен Сидеров неколкократно е искал Патриотите да се обединят.
 
Без значение на кого са симпатизанти, хората искат сигурност и развита икономика, за да останат те и децата им в България, допълни Пасков.
 
Според него е важно начело на държавата да застане човек, който да притежава качествата на обединител на нацията. Без значение кой ще е е кандидат, той трябва да бъде готов за бой, да защитава не своите, а националните интереси.