София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ПАСКОВ: ПРОЕКТЪТ „ЮЖЕН ПОТОК“ НЯМА ДА СЕ ОСЪЩЕСТВИ

ПРИЧИНИТЕ ЗА ТОВА СА МНОГО, КОМЕНТИРА ПЛАМЕН ПАСКОВ

8 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Официално няма нищо стартирано по проекта „Южен поток“, неофициално обаче има такава информация. Това заяви политическият анализатор Пламен Пасков в предаването „Делници“ по Телевизия Евроком. По думите му, проектът няма да се осъществи главно, защото Русия няма икономическата възможност за това. Пасков добави, че „Южен поток“ е обречен на провал и поради други причини. На първо място контролираните цени на енергоносителите водят до спад в цената на газта, като така рентабилността на проекта се поставя под въпрос. Пасков добави, че „Газпром“ регистрира значителни загуби през тази година, което е още една причина за провала на проекта. Анализаторът уточни, че дори тези фактори да не бяха на лице, други геополитически играчи не биха позволили осъществяването на идеята.
Пламен Пасков коментира и референдума е Англия за евентуално излизане от Европейския съюз. Той беше категоричен, че организацията няма бъдеще във вида, в който е сега и по всяка вероятност няма да съществува до следващите пет години. Пасков добави, че едно евентуално излизане на Англия от съюза няма да има сериозни последици, тъй като и към този момент за нея не важат голяма част от правилата, които поставя организацията.

Вижте още: ВИДЕОЗАПИС на целия разговор с Пламен Пасков в предаването "Делници", 12.01.2016 г.