София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ПАСКОВ: ПУТИН ЯСНО ОЧЕРТА ОТНОШЕНИЯТА СИ С ТУРЦИЯ

ОСТАВИ ЛИ ПУТИН ПОСЛАНИЯ И ЩЕ СИ ПЛАТИ ЛИ АНКАРА ЗА „ПОДЛОТО ВОЕННО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ“?

8 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Политическият анализатор Пламен Пасков взе участие в предаването „Делници“, като коментира днешното изявление на президента на Русия Владимир Путин, че Анкара ще си плати за „военното престъпление“.
Според Пасков, Путин има няколко послания с това изявление, едно от които е, че той „узакони и асфалтира магистралата“, по която ще вървят отношенията им с Турция и представи как Русия ще се справи с геополитическите си противници.
Второто послание е, че Путин по този начин е назовал всички проблеми в Русия и че страната има нужда от силна административна връзка за решаването им.
За санкциите, които Анкара подготвя Пасков коментира: "Русия няма да извърши необмислени действия, а систематични, с ясен план и по този начин отмъщението ще дойде поетапно." Той допълни, че има критики към санкциите, наложени от Русия, защото атаките трябва да достигнат не обикновените граждани на Турция, а тези, които са замесени в терористичните нападения.

Вижте още ВИДЕОЗАПИС с целия разговор с Пламен Пасков в предаването "Делници" от 03.12.2015 г. 

Още от Пламен Пасков в Евроком