София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Пасторът, осъден за педофилия, с обвинение и у нас

Българските власти получили две европейски заповеди за арест

5 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Повдигнаха обвинение за блудство на английския пастор Даниел Хъл. Това обявиха от прокуратурата в Сливен. В четвъртък той беше задържан по подозрение за сексуални престъпления с деца от ромската махала на Сливен.

„Повдигнато е вече обвинение на британския гражданин за извършени блудствени действия с повече от две малолетни лица. Вчера бяха проведени следствени действия и бяха събрани конкретни доказателства за тези негови действия, извършени на територията на Област Сливен”. Това заяви говорителят на Окръжна прокуратура – Сливен Ваня Белева.

Срещу него е бил подаден сигнал за блудствени действия с малолетни в ромския квартал "Надежда" в Сливен.

Тогава в България е получена европейска заповед за арест на Хъл, а той е предаден на страната си. Там излежава 15-месечна присъда за педофилия. След това се връща у нас и е открит от екип на Би Би Си.

А през 2018 година българските власти получават втора заповед за арест. Съдът обаче решава, че този път няма да върне англичанина в страната му.