София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Патриарх Неофит не подписал договор с Върбакова

„Инерком“ искали помещение от Софийската Митрополия

6 годиниОбщество 5 Боряна Райчева

Дружеството "Инерком" на Гинка Върбакова е поискало да наеме помещение на Софийската Света Митрополия на ул. "Съборна" - в центъра на София. Това се е случило в края на 2016 година, когато е бил подготвен и предварителен договор за наем, както и споразумение чрез пълномощници от двете страни.

Българският патриарх Неофит обаче категорично се е противопоставил на подписването на какъвто и да е договор с Гинка Върбакова, заявиха и от патриаршията, цитирани от БГНЕС.

По неофициална информация предварителният договор заложил скандално ниски цени за наем в идеалния център на София.

Припомняме, че "Инерком", в лицето на Гинка Върбакова е купувач на активите на ЧЕЗ в България. В момента парламентарната комисия разглежда сделката между Върбакова и ЧЕЗ Груп за продажбата на най-голямото ЕРП у нас. Проучват се и възможностите българската държава да влезе по някакъв начин в сделката.

По-рано днес бе разпространена информация, че чешки гражданин с бизнес в България и обвинение в убийство, по-късно освободен поради липса на доказателства, се оказва в екипа на "Инерком България".