София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Патриарх Неофит ще бъде изведен от реанимация

Състоянието му е добро

6 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

Състоянието на българския патриарх Неофит, който вчера беше приет в болницата, вече е стабилно, като предстои той да бъде изведен от реанимация, това съобщиха за телевизия „Евроком“ от лечебното заведение.
Оттам допълниха още, че патриархът е в съзнание и му предстои рехабилитация.
 
Припомняме, че и по-рано проф. Николай Младенов, началник на клиниката по Анестезиология и интензивно лечение в болница "Токуда", определи състоянието на патриарха като отлично.По думите му, той страда от заболявания, които са характерни за хора на неговата възраст. Лекарят  обясни, че когато се прецени, че нещата са овладени и патриархът възстанови нормалните си жизнени функции, той ще бъде изписан от болницата.
 
Тревога относно състоянието на българския патриарх няма и неговият брат диригентът на храм-паметника „Св. Александър Невски“ - доц. Димитър Димитров, с когото репортер на телевизия „Евроком“ разговаря. Той сподели, че не е имал възможност на този етап да се чуе с брат си и няма актуална информация, но до преди няколко дни са могли да прекарат по-дълго време заедно и тогава той се е чувствал добре.