Гледай
на живо

Патриотите се събират на коалиционен съвет

Каракачанов изпрати покани до Сидеров и Симеонов

Патриотите се събират на коалиционен съвет Партньорите от коалиция „Обединени патриоти“ се събират днес на коалиционен съвет. Среща... thumbnail text

Партньорите от коалиция „Обединени патриоти“ се събират днес на коалиционен съвет. Срещата е организирана от вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който вчера е изпратил покани до двамата си партньори Волен Сидеров и Валери Симеонов.

Съветът на малката коалиция е насрочен за 14.30 часа днес, съобщи БТА. Мястото обаче не е известно, защото медиите нямало да оставят патриотите да работят, аргументира се Каракачанов.

На въпроса дали ще носи своята синя каса, той отговори, че тя вече е изиграла ролята си.

Каракачанов беше снощи в НДК, където се проведе представянето на киноспектакъла "Бъди войник". Той отказа да коментира исканата оставка на Валери Симеонов с мотива, че първо трябва да обсъди въпроса с колегите си, както и че не е редно да обсъжда политически теми пред униформените военни.

Вчера лидерът на партия „Атака“ Волен Сидеров излезе с искане за незабавно свикване на Коалиционния съвет, въпреки отсъствието на премиера Бойко Борисов, на който да бъде разгледан въпросът с недопустимото поведение на Валери Симеонов и незабавната му оставка като вицепремиер.

Ръководството на “Атака“ излезе с декларация, с която обявява, че сваля политическото си доверие от вицепремиера Валери Симеонов, заради недопустимите обиди към хора с увреждания. От партията ще настояват да бъде предложен друг представител на Патриотите за вицепремиер.