София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Песен за Тереза Мей разби класациите във Великобритания

Авторите на текста наричат Мей „лъжкиня“

7 годиниЛюбопитно 3 Боряна Райчева

Песен, в която британският премиер Тереза Мей е обвинена в лъжа, бързо набира популярност в Обединеното кралство. Видеото към песента "Liar Ge2017" на Captain SKA е публикувано на 26 май и се класирана на второ място в броя изтегляния в UK диаграмите на медийния чартър Itunes.
Песента осъжда ръководителя на управляващата консервативна партия, че е обещала да направи Великобритания държава с равни възможности за всички, но в действителност води до намаляване на запалтите за здравеопазване, образование, а също така е промила на180 градуса позицията си по някои аспекти относно социалните плащания.
"Тя е лъжец, лъжец, не може да й се има доверие, не, не, не", звучи като основен мотив на песента, изпълнена от женски глас.
По своята популярност тази композиция надмина песни на изпълнители като Майли Сайръс, Найъл Хоран и Ед Шийрън.
Видеото включва снимки на Мей и нейните основни поддръжници, както и статистика на отрицателните, според авторите на песента, последствия, които очакват страната в случай на преизбиране на Мей като министър-председател. За 4 дни този видеоклип в YouTube е събрал близо 600 хиляди посещения.

Видео към песента: https://www.youtube.com/watch?v=HxN1STgQXW8