София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Пешеходец загина на булевард "България" в Русе

Той е пресичал забранената за преминаване пътна артерия

5 годиниИнциденти 2 Боряна Райчева

Пешеходец е загинал при пътно произшествие на международния булевард "България" в Русе. Това съобщи говорителят на ОД на МВР Даниела Малчева.

Сигналът за инцидента е подаден в 21.40 часа снощи. Пристигналият на място екип на Спешна помощ само е констатирал смъртта на 47- годишния мъж. Изяснено е, че той е пресичал забранената за пешеходци пътна артерия и е бил блъснат от лек автомобил. Возилото е било управлявано от 25-годишен младеж.

Дежурна оперативна група на МВР е извършила оглед на мястото на инцидента, пише "Монитор". Изяснено е, че пешеходецът е пресичал булеварда и е бил блъснат от лек автомобил, управляван от 25-годишен водач. Младият шофьор е дал проба за алкохол, която е отрицателна.

По булевард "България" минава целият трафик от и за Румъния. Забранено е преминаването на пешеходци, но въпреки това много хора не се съобразяват и пресичат. По подобни инциденти на международното шосе са загинали и други пешеходци.