София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Песков: Русия не влияе върху изборите в САЩ

Според Обама руската федерация подкрепя Тръмп

8 годиниПолитика 12 Боряна Райчева

Русия никога не се е опитвала да повлияе на изборния процес в САЩ, обяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Изказването му идва, след като вчера американският президент Барак Обама отказа да изключи вероятността, че Москва се старае да наклони везните в полза на кандидата за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп.

Президентът Путин нееднократно е казвал, че Русия никога не се е намесвала и не се меси във вътрешните работи на други държави, още по-малко в избирателния им процес, подчерта Песков. В Москва старателно избягваме всяко действие и дума, които биха могли да се интерпретират като пряко или косвено вмешателство в изборния процес, обясни още той. Хипотетичните разсъждения на политици във Вашингтон за влиянието на Русия върху избирателната кампания в САЩ не са конструктивни, допълни говорителят на Путин.